Tällä kerralla vuorossa on tuutorin vinkit helppoon matematiikan kotiharjoitteluun. Näillä vinkeillä matematiikan perustaitojen vahvistaminen onnistuu kuin varkain. Matematiikassa monen asian oppimisen edellytys on, että oppilas ymmärtää opeteltavan asian. Laskusujuvuuden kannalta monien asioiden ulkoa oppiminen on yhä edelleen hyväksi. Mitä useampia asioita on tehokkaasti muistiin säilöttynä, sitä enemmän voi keskittyä asioiden varsinaiseen ymmärtämiseen ja oppimiseen.

Aina ulkoa opettelu ei ole helppoa, mutta se ei tarkoita sitä, että hanskat kannattaa lyödä heti tiskiin. Harjoittelu kannattaa rajata pieniin eriin, muutamasta minuutista kymmeneen minuuttiin päivässä. Päivittäiset, lyhyet toistot ovat tehokkaampia kuin tuntien harjoittelurupeamat.

Matikka-ahmatti

Matikka-ahmatin avulla voi harjoitella lukujen hajotelmia ja kertotauluja.Peli on maksuton ja löytyy selaimella, ja on notkeasti pelattavissa sekä tietokoneella että mobillilaitteilla. Matikka-ahmatin vahvuus on selkeä ulkoasu, jolloin sivun kuvitus ei ryöstä ajatuksia muualle itse harjoittelusta.

Hajotelmia kannattaa harjoitella. Mitä nopeammin ja tehokkaammin mieleen muistuu, mistä muista luvuista luku muodostuu, sitä nopeampaa yhteen- ja vähennyslaskut sujuvat. Esimerkiksi luku 4 muodostuu seuraavista lukupareista: 4 ja 0, 3 ja 1, 2 ja 2.

Tohtori Tulo

Toinen mukava väline kertotaulujen harjoitteluun on Tohtori Tulo. Tohtori tulo löytyy myös maksutta netistä.

Kertotaulujen ulkoa muistaminen auttaa sekä isompien kertolaskujen kanssa että jakolaskujen ymmärtämisessä ja tehokkaassa laskemisessa. Myös murtolukujen käsittely perustuu aluksi tehokkaaseen kerto- ja jakolaskuun. 

Math Dice

Math Dice on matematiikkapeli mobiililaitteille. Pelistä on tarjolla sekä maksuton että maksullinen versio. Maksuttomassa versiossa tehtävät vaikeutuvat koko ajan, kun taas maksullisessa versiossa tehtävät mukautuvat pelaajan taitotasoon ja haastavat pelaajan hänelle itselleen sopivassa tahdissa.
Math Dice haastaa matemaattista ajattelua. Pelissä pelaaja saa eteensä kuutioita, joissa on sekä numeroita, että laskumerkkejä. Näistä on tarkoitus tehdä laskulausekkeita, jotka ovat matemattisesti totta. Seuraavalle tasolle pääsee, kun on luonut pyydetyn määrän lausekkeita annetuista kuutioista. Ei ihan helppoa aikuisillekaan!